Sporcu beslenmesi, egzersiz performansını artırma ve toparlanma süreci hızlandırma konularında oldukça önemlidir. Kas geliştirme hedefleri için son derece etkili olan sporcu takviyeleri ise bu noktada devreye girer. Sporcu besinleri olan bu takviyelerin tamamı mucizevi ürünler değildir. Fakat düzenli egzersiz ile birleşerek, hedeflerinize ulaşmanızda önemli destek sağlarlar.

Peki, sporcu takviyeleri nedir? Bu besinler nasıl kullanılır? Sporcu takviyelerinden en yüksek verim nasıl alınır? Bu soruların yanıtlarını bilmek, ürünlerden alınan verimi artırmak adına önemlidir. Bilinçli tüketim ile desteklenen spor faaliyetleri, hedefe ulaşma konusunda başarılı bir rota oluşturur. Sporcular için geliştirilmiş olan sporcu besin takviyeleri kullanılmadan önce, doğru bilgiye sahip olmak değer taşır.

Sizin için sporcu besin takviyeleri dosyamızı açıyoruz!

Whey Protein Nedir?

Whey protein tozu, pek çok sporcunun diyetinde yer alan temel bir bileşendir. Öte yandan gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketime uygundur. Fakat bu önemli olan şey protein ihtiyacınızın çoğunu doğal besinlerden almaktır. Protein tozu, yağ yakımına yardımcı değildir. Lösin bolluğu ve hızlı sindirim avantajı sayesinde  antrenmandan önce ve antrenmandan sonra etkili bir protein türüdür. Antrenman sonrası 20 gram whey protein tüketimi, kas protein sentezini uyarmak için yeterlidir.

Kazein Proteini Nedir?

Kazein proteini, whey proteinden daha uzun zamanda hazmedildiği için vücut geliştirme alanında daha popüler bir takviye olarak bilinir. Süt ürünlerinde mevcut olan bir protein türüdür. Öncelikle amino asitlerde küçük bir yükselmeye neden olur. Fakat birkaç saat içerisinde daha düzenli bir biçimde salınır. Çok yönlü bir protein olan kazein, yatmadan önce alındığı takdirde kasların iyileşmesine yardımcı olur. Spora yeni başlayanlar, vücudu 9 saate kadar besleyen ve kaslara sentezlenen bu protein deposunu rahatlıkla kullanabilir.

BCAA Nedir?

İnsan vücudunun üretemediği 8 farklı amino asidin zincirleme bir kombinasyonla bağlanması sonucu elde edilen amino asit kompleksidir. Yumurta sarısı ve kırmızı taze biber gibi besinlerden elde edilebilse de, sporcular için bu miktar yeterli değildir. Kas gelişiminde protein tozu kadar BCAA da oldukça önemlidir. Antrenmana ara verildiğinde kasların daha az erimesi ve kalıcı olmasını sağlamak için BCAA kullanılmalıdır.

Protein Tozu Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Protein içeren besinler, günlük protein ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olur. Protein tozu, dengeli beslenme ile desteklenmelidir. Aksi takdirde kas kütlesini artırmanız ya da yağ yakmanız için tek başına yeterli değildir.
  • Whey protein, kazein proteini ve izole proteinler gibi farklı seçenekler mevcuttur. Tercih yaparken karar verilmesi gerek şey, kişisel gereksinimdir. Kana yavaş karışıp uzun süre tok tutacak bir protein takviyesi mi istiyorsunuz? Yoksa spordan sonra hızlıca kana karışan ve protein sentezini hızlandıran bir protein mi?
  • Whey ve izole proteinler, kana hızlı karışan ürünlerdir. Kazein protein sindirimi ise 6-8 saat aralığında sürer ve sizi uzun süre tok tutar. Bu yönüyle iyi bir ara öğün alternatifidir.
  • Laktoz hassasiyeti olanlar için ideal protein tozu, izole ve sığır proteini ürünler olacaktır. Diğer ürünler laktoz içerdiği için rahatsız edebilir.
  • İzole protein tozları sıfır yağ ve şeker içerir. Bu sayede diyet döneminde kullanıma uygun ürünlerdir.
Ürün favorilerinize eklendi

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Veya Reset password