Fit bir görünüm, dengeli beslenme ve iyi bir egzersiz programı ile mümkündür. Vücut geliştirme programı seçenekleri çoğu zaman önemli bilgiler içerse de kişiye özel bir rota çizmek ve buna uygun şekilde ilerlemek büyük değer taşır. En iyi egzersiz, tamamen kişisel hedeflere bağlı olandır. Kas kütlesi kazanmak ya da vücut geliştirme isteyen biri, triathlon antrenmanı yapan kişiden daha farklı bir yol izlemek durumundadır. İşte fit bir görünüm için vücut geliştirme programı ve bilinmesi gerekenler...

Başlangıç Sürecinde En Etkili Antrenman Modeli

Vücut geliştirme programı olarak yorucu gelen fakat kişinin tükenmesine mahal bırakmayan ağırlıklar kullanılması gerektiği, yapılan araştırmalara göre ideal olandır. Her bir egzersizin 10 ila 20 defa tekrarlanması gerekir. Sonrasında beklemeden bir sonraki harekete geçmek süreci makul kılar. Bu döngü, günaşırı olacak şekilde bir ila üç kez tekrar edilebilir.

1. Dumbbell Front Squats

Kas geliştirme sürecinde olan kişiler için son derece etkili bir harekettir. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve dambılları omuzlarınızın üstünde tutun. Dirseklerinizi bükerken vücudunuzun yan taraflarına yaklaştırın. Bu sırada göğsünüzü ileri doğru tutun ve eğilirken derin nefes alın. Başlangıç pozisyonuna dönerken yere doğru nefes verin ve yavaşça ayağa kalkın.

2. Dumbbell Shoulder Presses

Dambılları alın ve parmaklarınız karşıyı gösterecek biçimde kavrayın. Ağırlıkları omuzlarınızın hemen üst kısmına getirin. Nefes alın, dirseklerinizi esnetirken yavaş hareketler yapmaya özen gösterin. Ardından dambılları başınızdan yukarı doğru bastırırken nefes vermeye başlayın. Ağırlıklar birbirine değmemeli ya da çarpmamalı. Ağırlıkları başlangıç pozisyonuna indirirken ağırlığa karşı direnç göstermeniz önemli. Evde fitness programı uygulama konusunda pratik bir harekettir.

3. Barbell Bentover Rows

Öncelikle kalçanızı geriye doğru çıkararak yavaş yavaş eğilmeye çalışın. Ancak gövdenizi dik tutmaya özen gösterin. Belinizi sabitlerken dizlerinizi yavaşça bükün. Barbell bacaklarınızın önündeyken asılıyormuş gibi kavrayın. Fakat omuzlarınızın öne doğru çekilmesine müsaade etmeyin. Nefes alın ve ağırlığı kendinize çekerken nefes verin. Ağırlığı kaldırdığınız esnada kürek kemiklerinizi de çekin. Başlangıç pozisyonuna dönmek için ağırlığı yavaşça yere bırakarak hareketi tamamlayın.

Ürün favorilerinize eklendi

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Veya Reset password